Dit wordt het weer met Koningsdag | Geen Zin In

Nieuws · 23 april 2024

Dit wordt het weer met Koningsdag

Koningsdag komt er weer aan en met de vele miljoenen feestvierders is het natuurlijk hopen op lekker buitenweer. We hebben al een tijdje te maken met vrij koud en wisselvallig lenteweer, maar het lijkt erop dat deze periode precies op Koningsdag eindigt. Alle details over het weer op Koningsdag lees je hier.

Vandaag en morgen valt het mee met de nattigheid, al behoren enkele buien nog wel tot de mogelijkheden. Woensdag wordt een gure lentedag met lage temperaturen en talrijke buien die over het land trekken. Alle details over het weer van de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht!

Richting Koningsdag beter weer op komst

Het relatief koude lenteweer wordt veroorzaakt door een hardnekkige wind die uit het noorden waait. Hiermee wordt sinds 15 april vrij koude lucht richting ons land aangevoerd, waardoor de temperatuur dagelijks op slechts een magere 10 graden uitkomt. Vanaf vrijdag draait de wind richting het zuiden, waardoor zachtere lucht richting ons land wordt aangevoerd. Toch is het met 10 tot 13 graden nog vrij koud voor de tijd van het jaar. Eind april zijn waarden van 13 tot 17 graden gebruikelijk.

Ga jij bootje varen op de Amsterdamse grachten of sta jij op één van de vele festivals elders in het land? Dan ziet het er op dit moment best positief uit! De temperatuur loopt in het weekend namelijk nog een stuk verder op en ook de neerslagkansen zijn op dit moment vrij laag. De kans is op dit moment dus vrij groot dat Koningsdag droog en vrij zonnig verloopt! Toch is het zeker niet uitgesloten dat vooral in de middag en avond verspreid over het land enkele buien kunnen vallen. Dit gaat nog wel gepaard met de nodige onzekerheid.

Dat het warmer wordt dan de afgelopen tijd lijkt wel een zekerheidje. Het wordt op Koningsdag 13 of 14 graden op de Waddeneilanden en vlak aan zee tot lokaal 18 graden in het zuidoosten van het land. Dat zijn zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar, maar omdat het contrast met de afgelopen tijd zo groot is zal het voor veel mensen echt aangenaam aanvoelen.